Új jelszó kérése

Facebook

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fórum
Nincsenek témák!
Hasznos cikkek
2018.02.07 18:18

Szükséged van étrend-kiegészítőkre ?

Egészségesnek érzed magad ?

Netán sportolsz is ?

Egészségesen étkezel és betartod, amit nap mint nap az egészségeddel kapcsolatban olvasol a neten ?

Ha igennel válaszolsz, akkor neked nincs szükséged semmiféle vitaminra, pótló anyagra vagy étrend-kiegészítőre.

A cikkbe egy kis iróniát csempészve - talán úgy gondolod, hogy szerencsésnek mondhatod magad, mert a tested valószínűleg 100%-os. Ha így van, akkor nem küzdesz a város levegő szmogjával sem, hiszen a tested ezt kompenzálja. Az sem okoz gondot, hogy az általad elfogyasztott manapság kapható nem éppen 100%-osan minőségi ételek tartalmát a tested megfelelően feldolgozza, majd emésztés után beépítse önmagába és a felhalmozott káros anyagoktól megszabaduljon. Így nem halmozódik fel semmiféle méreganyag.

Az immunrendszered is valószínűleg tökéletes, hiszen nem is fázol és fázhatsz meg sosem, így abból nem is kell meggyógyulni.

Sorolhatnánk ?

Igen. A végtelenségig.

Úgy gondolod, hogy teljesen egészséges vagy ?

De komolyra fordítva a szót !

 

Az étrend-kiegészítők és vitaminok nem véletlenül kerülnek forgalomba. Elsősorban olyan célt szolgálnak, amit kiegészítőnek használunk. Kiegészítőként azért, mert a testünk nem kapja meg, amire szüksége van.

 

Ennek nyilván több oka is van.

Valakinél azért, mert helytelenül étkezik. Ők úgy gondolják, hogy nekik elég az, amit szeretnek. Nem fogyasztanak rendszeresen és módszeresen ízletes, zöldséggel és hússal készült ételeket. Megelégszenek vagy az egyikkel vagy a másikkal.

A másik ok lehet, hogy nem élünk egészséges környezetben. Persze a világ ma nem egészséges. Sehol. Mindenhol vannak környezetszennyezett és kevésbé szennyezett területek. Bár talán erre nem is figyelünk oda, de a légzőszervrendszerünk folyamatosan szűri a szennyezett levegőt. Azonban a levegő egyre jobban szennyeződik, így az igénybevétel folyamatos.
Vajon nem kellene segítenünk a saját testünknek, hogy könnyebben birkózzon meg a levegő szennyezettségével és a káros anyagok megszűrésével ?

És mi a helyzet a mozgásszegény életmóddal ?
Húha. Ettől nagyon sokan „szenvednek”. Tv, internet, nasi, kényelem. És nap, mint nap ez megy. Egész évben. Sok évig. Mit is lehet tenni ?
Mozogni. Kevesebb autóhasználat. Séta kétszer egy héten, legalább egy órán keresztül. Tehát valamilyen aktív mozgás. Foci, tenisz, futás.

 

A vitaminok és étrend-kiegészítők sportolóknak és „aktív” életet élőknek is hasznosak, mert hatékonyabbá teszik a mindennapokat, így a test nem fárad el hamar és marad energia minden más tevékenységre.

 

Mi a helyzet gyermekeinkkel ?

Mondani sem kell, hogy nekik szintén szükségük van olyan hatóanyagokra, amik segítik a tanulásban, a fejlődésben és a mindennapi tevékenységek hatékony előmozdításában.

Ugye, hogy nem mindegy hogyan gondolkodunk a testünkről és a vitaminok, illetve az étrend-kiegészítő fontosságáról ?

Nincs az a férfi, nő, nincs az a szülő, aki mindent maximálisan meg tudna adni a saját testének vagy a gyermekének, ha csak arra épít, hogy ezt a mindennapi táplálékainkból teszi meg. Manapság ezt bizony ki kell egészíteni, mert az étrendünk és az egészségünk nem tökéletes !

 

 

 

Ha tetszik a cikk, oszd meg másokkal is !

Webáruház készítés